Home Informatie Producten Contact

Olie en Wax

CORCOL Vloerolie

WAXOL 60

WAXOL 100

SOLIM blank

FINILIM

CORCOL Industrie

CORCOL Proefblikje


Droogversnelling

CORCOL droogversnelling
Kleurpigmenten

Golden Oak

Summer Oak

Country oak

Cherry Tree

Noble Brown

Canyon Red

Deep Purple

Mystic Black

Alaska White

Mountain Grey

Dark Oak

Shell Grey

Double Smoked Oak

Exotic Brown

Beach Wood

Coloniaal

Walnut dark

Mahogany red

Northsea

Antiquity

Natural Oak


Onderhoud

Clien-R

Clien-Z Natuurlijke vloerzeep

Clien-S Intensieve reiniger

REVOL Basis en onderhoud

FINILIM

REVOL 30 Onderhoudsolie

REVILIM Waxverzorger

EASY CARE Onderhoudsset

EASY CARE Startbox

CRELIMAquamarijn-vloerolie.nl © Copyright 2015

Vragen

Er zijn natuurlijk wat vragen over onze producten en hoe deze werken en van erlkaar verschillen. Hieronder een aantal vragen en antwoorden die u hopelijk helpen. Zo niet? Dan kan u altijd contact met ons opnemen.

Onze olie vloer blijft lang kleven. Hoe kan dat?


De oorzaak hiervan zit in de werkmethode. Als een vloer volledig wordt drooggewreven, kan die nooit gaan kleven!


Een olie product hoort in de vloer en niet erop want olie is geen lak. Een laklaag ligt echt op het hout. En de oliën van Aquamarijn dringen diep in het hout.


 Een vloer kan alleen kleven als er olie op de vloer is blijven liggen.Wat onderscheidt Solim hardwax van de traditionele boenwas?


Solim is een prachtige, professionele, vaste hardwax die geoliede parket- en plankenvloeren op natuurlijke wijze extra verfraait en beschermt. Door over Corcol Vloerolie tevens een ragdun laagje Solim aan te brengen, krijgt hout een zijdezacht oppervlak en een "rijke" uitstraling.


Een traditionen boenwas (ook zogenoemde harde boenwas) is zacht. Daardoor wordt boenwas snel vuil en krijg je in boenwas ook gauw strepen en glansverstoringen.


 In tegenstelling tot Solim kan een gewone boenwas ook slecht tegen vocht, wat leidt tot witte vlekken en kringen.  De oorzaak zit 'm in een heel andere samenstelling. Solim bevat 5% natuurlijke olie en 95% échte natuurwas. Gebruikelijke boenwassen bevatten hoogstens enkele procenten echte was en verder vooral paraffine en ingedikt oplosmiddel.


Met Corcol + Solim behoort het gedoe met boenwas definitief tot het verledenWaarom ruik je bij olievloeren wel eens de geur van stopverf?.

 

Wat je ruikt is de natuurlijke geur van lijnolie. En stopverf is ook een zuiver lijnolie product. Normaal gesproken verdwijnt de geur vrij snel.


Als de geur langer hangen dan duidt dat op minder goede droogomstandigheden. Het is dan belangrijk om tijdens het drogen voldoende te ventileren. Natuurlijke oliën drogen oxidatief, dat wil zeggen dat zij drogen door een reactie met zuurstof uit de lucht.


De lijnolie in Corcol en Revol is koud geperst en vervolgens op klassieke wijze gekookt. Corcol en Revol drogen daarom beter en sneller dan veel andere oliën, maar ook onze oliën kunnen niet drogen zonder voldoende (toevoer van) zuurstof.Welke voordelen bieden de Aquamarijn Full Solid producten?

 

Full Solid betekent dat de producten  geheel vrij zijn van oplosmiddelen. Dus 100% vaste stof bevatten. In het assortiment van Aquamarijn hebben we het dan over de vloerolie CORCOL, de hardwax SOLIM en de hardwax-olie WAXOL .


Deze producten zijn voor de verwerker veilig en gezond werken . En bijkomend voordeel is dat producten zonder oplosmiddel  het mogelijk maken om te werken zonder stress omdat de producten niet gelijk aandrogen. Ook zorgen ze voor een aanmerkelijke tijd- en kostenbesparing, want de vloer hoeft maar één keer te worden behandeld (er dampt niets weg).

Voor de gebruiker van de vloer zijn de belangrijkste voordelen: een perfect resultaat, de zekerheid van een schone, volledig natuurlijke vloerafwerking en de maximale bescherming die Aquamarijn biedt tegen vuil, vocht en vlekken.


In de voorschriften wordt steeds geschreven over het mogelijke brandgevaar van de olie en wax producten. Zijn deze dan zo brandbaar?

 

De olie en wax wordt altijd aangebracht en uitgepoetst met doeken. Deze doeken zijn na de klus doordrongen van de olie en wax. Als deze nat worden opgeslagen kan broei ontstaan. Denk erom de gebruikte doeken altijd open op te hangen en te laten drogen. Olie en wax is normaal gesproken niet brandbaarder dan de andere lak of verfproducten. Lees altijd goed de verwerkingsvoorschriften.


Ik heb de laatste keer mijn vloer in een waterverdunbare blanke lak afgewerkt. Kan hier nu ook de Aquamarijn wax overheen?

 

Nee dat zal niet gaan. De wax en olie zal altijd over ongelakt, dus kaal hout moeten worden aangebracht, Wax producten zijn er om reeds de vloeren die met wax of olie zijn behandeld weer te optimaliseren of te onderhouden.