Home Informatie Producten Contact

Olie en Wax

CORCOL Vloerolie

WAXOL 60

WAXOL 100

SOLIM blank

FINILIM

CORCOL Industrie

CORCOL Proefblikje


Droogversnelling

CORCOL droogversnelling
Kleurpigmenten

Golden Oak

Summer Oak

Country oak

Cherry Tree

Noble Brown

Canyon Red

Deep Purple

Mystic Black

Alaska White

Mountain Grey

Dark Oak

Shell Grey

Double Smoked Oak

Exotic Brown

Beach Wood

Coloniaal

Walnut dark

Mahogany red

Northsea

Antiquity

Natural Oak


Onderhoud

Clien-R

Clien-Z Natuurlijke vloerzeep

Clien-S Intensieve reiniger

REVOL Basis en onderhoud

FINILIM

REVOL 30 Onderhoudsolie

REVILIM Waxverzorger

EASY CARE Onderhoudsset

EASY CARE Startbox

CRELIMAquamarijn-vloerolie.nl © Copyright 2015

Bestel hier

Aquamarijn Corcol Proefblikje

Aquamarijn Corcol kant-en-klaar is een al op kleur gebracht klein blikje Corcol. Dus is het al gemengd met het kleurpigment van uw keuze. Voor het impregneren van houten vloeren en parket. Met een proefblikje van de gewenste kleur gemaakt in de originele Corcol is het makkelijk om een kleine test te maken. Met deze test op een proefvlak kunt u direct zien of dit de kleur is die u in gedachte had

Naast het makkelijk testen van de kleur kunt u er ook een proefvlak mee maken. Of bijvoorbeeld, een werkblad te oliën of om makkelijk plaatselijk een reparatie uit voeren.

Er zijn 23 sfeertinten in 125 ml potjes Corcol Ready Mix leverbaar. Deze potjes zijn dus echt kant-en-klaar op kleur.

Natuurlijk kunt u ook deze potjes met kleur nog weer onderling mengen zodat u een eigen unieke Om kleuren te testen (maar ook om bij voorbeeld een proefvlak te maken, een werkblad te oliën of om makkelijk plaatselijk een reparatie uit voeren) zijn van alle sfeertinten 125 ml potjes Corcol Ready Mix leverbaar. Deze potjes zijn kant-en-klaar op kleur.

kleur kan realiseren

Aquamarijn Kleurpigment

Aquamarijn heeft er voor gekozen om geen kant-en-klaar product op kleur te leveren. Want

Een probleem met kant-en-klare kleurolie is dat in olie pigmenten kunnen uitzakken. Op de bodem van het blik ontstaat dan een aangekoekte laag kleurstof. Als een blik of can die al wat langer staat, wordt opgeroerd of geschud, lijkt het alsof het pigment zich weer volledig met de olie vermengt. Maar zeker als het mengsel lang heeft gestaan is dit moeilijk weer egaal door de olie heen te mengen

Aquamarijn heeft er daarom voor gekozen Kleurpigment voor olie los te verpakken. Doordat je dan telkens vers pigment en verse olie met elkaar gaat mengen, weet je zeker dat het resultaat altijd overeenkomt met de verwachtingen.


Aquamarijn kleurpigment is in 23 prachtige tinten verkrijgbaar, maar kunnen ook nog weer onderling worden gemengd. Met het los verpakte Kleurpigment voor olie is er ook een mogelijkheid om olie naar eigen inzicht sterker of zwakker te kleuren.

 


Met Aquamarijn Kleurpigment voor olie kunnen Corcol, Waxol 100, Waxol 60, Revol, Revol 30 en Finilim op kleur worden gemaakt. Hierdoor is het mogelijk om hout in één bewerking te kleuren en te oliën.

Een vloer op deze wijze een kleur geven heeft vele voordelen.

• In 1 keer en in 1 laag de gewenste kleur en de bescherming en verfraaiing. Bij andere producten moet eerst een kleur laag worden       aangebracht en dan pas de beschermingslaag.

• De hierdoor op kleur gemaakte product trekt diep in het hout waar het zich permanent verankert in de celstructuur van het hout. Dus    geen kleurlaagje over het hout, maar diep verankert in de nerf van het hout.

• Hierdoor hoef je dus bij een in kleur behandeld oppervlak niet bang te zijn dat de kleur verdwijnt. Niet door belopen, niet door               intensief reinigen.

•  Op kleur gemaakte producten hebben dus net als de blanke producten van Aquamarijn geen extra beschermingslaag nodig.


 

 

Nu is het toch wel vaal moeilijk om de juiste kleur te bepalen. Een klein staaltje in een showroom geeft nog lang niet het beeld hoe de grote vloer er thuis zal uitzien. Hiervoor heeft Aquamarijn kleine proefblikjes met een kant-en-klaar product van Corcol ontwikkeld. 23 prachtige kleuren. Om kleuren te testen (maar ook om bij voorbeeld een proefvlak te maken, een werkblad te oliën of om makkelijk plaatselijk een reparatie uit voeren) zijn van alle sfeertinten 125 ml potjes Corcol Ready Mix leverbaar. Deze potjes zijn dus kant-en-klaar op kleur.


Bestel hier

Producten


Hier vindt u een overzicht van een groot aantal van onze producten. Voor alle producten, bezoek onze site NatuurlijkGoed.

Aquamarijn Waxol 100

Waxol 100 is een Hardwax-Olie die slijt- en krasvaster dan gebruikelijke was- en oliebehandelingen en heeft ook uitstekende andere bestendigheden.


  Waxol 100 Hardwax-Olie kan zowel op de vloer als industrieel toegepast. Door zijn lage viscositeit laat Waxol 100 zich makkelijk en zonder veel inspanning verwerken.

De Waxol 100 kan ook worden toegepast als tweede laag over Corcol, bij voorbeeld ter verkrijging van een sterkere of juist vagere kleuring of als extra beschermlaag. Waxol 100 mag ook een dunne film op het hout vormen. Een laag is genoeg - maar meer lagen aanbrengen mag ook!


De belangrijkste bestanddelen van Waxol 100 zijn zuivere gekookte lijnolie,tungolie, carnaubawas en colofoniumhars. Bevat geen biociden of schadelijke conserveringsmiddelen.

Waxol 100 Hardwax-Olie hardt volledig uit in een reactie met zuurstof

Bestel hier

Aquamarijn Corcol vloer olie

Er is geen enkele olie bestendiger dan Corcol vloer olie.

Corcol is echt 100% natuurlijk en 100% oplosmiddelvrij.

De afwerking die in 1 behandeling zorgt voor het gewenste resultaat.


Aquamarijn Corcol is een uniek product voor de afwerking van houten vloeren en parket. Al vele jaren een wereldwijde erkenning over de kwaliteit van dit product. Corcol veredelt, verduurzaamt en beschermt op natuurlijke wijze, want Corcol is volledig natuurlijk, oplosmiddelvrij en watervrij. Er is maar 1 behandeling nodig voor de bescherming en afwerking van de vloer.

 

Corcol is een ambachtelijk gekookte lijnolie en zuivere tungolie. De droging en uitharding van Corcol gebeurt door de reactie met zuurstof.

Door het volledig ontbreken van oplosmiddelen heeft Corcol een relatief lage viscositeit, waardoor de Corcol daardoor diep in het hout dringt. Het laat zich dan ook zeer makkelijk verwerken.


 Tijdens de verwerking kunnen met Corcol geen aanzetten of overlappingen ontstaan. Je hebt ook alle tijd. Je kunt bij wijzen van spreken met Corcol zelfs halverwege stoppen en na een uurtje weer verder gaan. Je hoeft met Corcol dus ook niet een oppervlak in delen te behandelen.


 De Corcol is ook heel makkelijk aan te kleuren met een kleurpigment. De hierdoor op kleur gemaakte Corcol trekt diep in het hout waar het zich permanent verankert in de celstructuur van het hout. Dus geen kleurlaagje over het hout, maar diep verankert in de nerf van het hout. Hierdoor hoef je dus bij een met Corcol in kleur behandeld oppervlak niet bang te zijn dat de kleur verdwijnt. Niet door belopen, niet door intensief reinigen. Op kleur gemaakte Corcol heeft dus net als de blanke Corcol geen extra beschermingslaag nodig. Dit is wel het grote voordeel van Corcol. Bij veel concurrerende producten wordt de vloer eerst gekleurd en dan later van de beschermende afwerklaag voorzien. Bij Corcol op kleur dus in 1 bewerking klaar.

Om de juiste kleur te bepalen en geen grote vergissingen te maken is de Corcol ook verkrijgbaar in kleine proefblikjes in de gewenste kleur. Een keus uit 23 prachtige sfeer tinten.


Een met Corcol behandelde vloer is na 24 tot 48 uur weer beloopbaar. Na een ruime week is ook de Corcol in het hout volledig uitgehard en niet meer oplosbaar in water of alcohol. We raden u aan om pas na 10 dagen een behandeld oppervlak eventueel af te dekken met een kleed.

Bestel hier

Aquamarijn Clien-R

De plantaardige reiniger Clien-R houdt oppervlakken met olie, hardwax of hardwaxolie perfect schoon en fris. Een reiniger die geschikt voor de periodieke reiniging van met olie, olie + hardwax of hardwaxolie behandelde oppervlakken.


Specifieke kenmerken van Aquamarijn Clien-R

 

Clien-R is een hooggeconcentreerde, krachtige, huidvriendelijke en volledig biologisch afbreekbare oppervlaktereiniger voor het regelmatig reinigen van oppervlakken die met olie, was, hardwax of hardwaxolie behandeld zijn. Clien-R is zuinig in gebruik en heeft een heerlijk, frisse geur.  

Aquamarijn Clien-Z

Clien-Z is een natuurlijke houtzeep – vloerzeep die geschikt is voor het periodieke onderhoud van met olie behandelde oppervlakke

Clien-Z laat een beschermende zeepfilm op het oppervlak achter

 

 Specifieke kenmerken van Aquamarijn Clien-Z

 

Met Clien-Z vloerzeep mag je geoliede oppervlakken net zo vaak zepen als je wil want Clien-Z vloerzeep is een reinigende en beschermende plantaardige vloerzeep. Laat toe je vloer of meubel regelmatig vochtig te reinigen.

Na elke behandeling met Clien-Z vloerzeep blijft op het oppervlak een voedende en beschermende zeepfilm achter.


 Clien-Z vloerzeep is leverbaar in blank (voor naturel en donkere kleuren) en in wit (voor wit en lichte kleuren).   

 

Aquamarijn Clien-S

De plantaardige reiniger Clien-S h is uitermate geschikt voor het intensief reinigen van met olie, olie + hardwax of hardwaxolie behandelde oppervlakken.


Houdt oppervlakken met olie, hardwax of hardwaxolie perfect schoon en fris. Een reiniger die geschikt voor de periodieke reiniging van met olie, olie + hardwax of hardwaxolie behandelde oppervlakken.


Specifieke kenmerken van Aquamarijn Clien-S


Bestel hier Bestel hier Bestel hier

Aquamarijn Finilim

Met Finilim onderhouden we  alle met hardwax of hardwaxolie behandelde oppervlakken. Reinigt, verzorgt en herstelt alle in de wax  uitgevoerde oppervlakken. Finilim is Makkelijk verwerkbaar en snel drogend. Door zijn special eigenschappen is Finilim water- en alcoholbestendig. Met Finilim geen kringen en vlekken.

Zeer geschikt voor het opfrissen en herstellen van eerder met hardwax of hardwaxolie behandelde oppervlakken binnenshuis.   

Finilim ruikt aangenaam en vormt een zeer bestendige bescherming.

Bestel hier

Aquamarijn Revilim Waxverzorger

Aquamarijn Revilim is een speciaal onderhoudsproduct voor was-, wax- en hardwaxvloeren op basis van alcohol, citrusolie, carnaubawas, bijenwas en water.


Revilim reinigt grondig, herstelt de waxbescherming en vult gebruikskrasjes. Revilim kan worden toegepast naast de normale vochtige reiniging met Aquamarijn Clien-R.


De Aquamarijn Revilim laat na elke behandeling een ragdunne, voedende en beschermende waxfilm achter. Desgewenst kan het dan tot een zachte glans kan worden opgewreven. In tegenstelling tot vergelijkbare producten is Revilim prima bestand tegen water.


Met 1 liter Revilim waxverzorger kunt u wel twintig keer de vloer behandelen. Door de bijzondere samenstelling van Aquamarijn Revilim kunnen vloeren regelmatig lichtvochtig met dit product worden onderhouden.

Revilim is snel weer beloopbaar.


Bestel hier

Aquamarijn Solim: full solid hardwax

Met de Aquamarijn Solim heeft u een prachtige, professionele, vaste hardwax die geoliede parket- en plankenvloeren op natuurlijke wijze extra verfraait en beschermt en er voor zorgt dat u geen last meer heeft van watervlekken en witte krassen..

  

Solim  in een ragdun laagje Solim aanbrengen over de Corcol geeft het hout een zijdezacht oppervlak en een "rijke" uitstraling. Dit kan gelijktijdig worden aangebracht, maar een met Corcol geolied oppervlak kan ook later worden voorzien van de  Solim. Deze hardwax is, in tegenstelling tot vele  andere wasafwerkingen, water- en alcoholbestendig. Voor bepaalde houtsoorten, met name enkele donkere exoten, adviseren we standaard om de geoliede vloer ook af te werken met Solim. Dit kan het grijstekenen van kruisdraad voorkomen.

Een met Solim behandelde vloer  krijgt geen kringen of vlekken en is beduidend bestendiger dan gebruikelijke afwerkingen met boenwas of zelfs hardwax-olie!

 

De belangrijkste bestanddelen van Solim hardwax zijn echte carnaubawas (de hardste was uitde natuur - harder dan beton!) en zuivere, échte bijenwas.


Aquamarijn Solim is beschikbaar in: Blank, Blank "Extra Body", Wit en Antiek.

Bestel hier

Aquamarijn vloer afwerking

Aquamarijn vloeronderhoud